Domeinnamen

Laatst gewijzigd: 25 09 2019 : 20:01:27 (terug naar het kenniscentrum)

Image Description

Veelgestelde vragen over Domeinnamen

Een domeinnaam is een reeks letters en / of cijfers / koppeltekens gescheiden door een of meer punten (".") die naar een uniek numeriek adres (IP) wijzen op een computernetwerk zoals internet. Een domeinnaam eindigt altijd met een extensie van 2 of 3 tekens. Deze tekens kunnen het land aangeven waaraan het websiteadres is gekoppeld of het type organisatie; maar dit is niet altijd het geval
Domeinnamen werken onder het Domain Name System (DNS), dat in wezen het adresboek van het internet is. DNS helpt de bezoekers naar uw website door de naam te vertalen in de bijbehorende reeks van IP-adresnummers en te lokaliseert waar de bron is opgeslagen.
De ideale domeinnaam die u kunt kiezen, is een naam die mensen gemakkelijk kunnen onthouden, die gemakkelijk via de telefoon aan iemand kan worden doorgegeven, gemakkelijk in een zoekopdracht kan worden ingevoerd. Dus kort maar krachtig.
Dat kan. Bij het verhuizen van een domein naar Magic Bytes heb je een verhuiscode nodig. Heb je deze verhuiscode niet? Je kan je huidige registrar vragen om deze code, soms wordt dit een EPP of Authorisation code genoemd. Let op: Sommige extensies zoals de .es, .de, .co.uk, .fr en .cn extensie maken niet standaard gebruik van verhuiscodes, maar werken met andere methodes zoals een bevestiging via email.
SVG

Can't find your answer?

We want to answer all of your queries. Get in touch and we'll get back to you as soon as we can.

Email us
SVG

Technical questions

Have some technical questions? Hit us on community page or just say hello.

Open ticket